Przejdź do głównej treści

Zawody w jedzeniu pączków i porady dietetyka

| MP | Różne

Przypominamy, że nasz portal wraz ze Stowarzyszeniem Zawsze Aktywni organizuje dzisiaj w Bogdanowie w restauracji Culinaria - Zawody jedzenia pączków na czas.

Zapraszmy serdecznie wszystkich na 19:30, dla pierwszej trójki przewidziane są nagrody niespodzianki.

Dla uczestników konkursu, jak i wszystkich innych miłośników drożdżowego ciasta przekazujemy kilka uwag dietetyka.

Jeden pączek może mieć od 200 do nawet 500 kalorii. To dużo, zważywszy na to, że przeciętny człowiek potrzebuje dziennie ok. 2 tysięcy kalorii. Jednak w Tłusty Czwartek, czyli ostatni czwartek przed 40-dniowym Wielkim Postem, można o kaloriach zapomnieć. Tak więc przeciętnie uczestnik naszego konkursu pochłonie od 2000 do 5000 tysięcy kalorii, co może zapewnić mu całkiem niezły zapas na zbliżający się okres postny.

Wysłuchajmy porady dietetyka.

źródło newseria.pl

Czy zdarza Ci się myśleć, że bez jajek i mleka nie da się upiec naprawdę puszystego i pysznego ciasta? A może boisz się, że wegańskie wypieki będą smakować inaczej i nie zaskoczą Twoich bliskich?
Stek z polędwicy wołowej to kwintesencja kulinarnej elegancji, która zachwyca smakoszy na całym świecie. Ta szlachetna część wołowiny, ceniona za swoją delikatność i wyjątkowy smak, stanowi prawdziwe mięsne doświadczenie dla wymagających podniebień.
Choć rzadko pojawia się na językach smakoszy i nie wywołuje tyle emocji co superfoods czy modne diety, błonnik to bezsprzecznie jeden z najważniejszych składników codziennego odżywiania.
Firmy, które chcą wyróżnić się na tle konkurencji i budować spójny wizerunek, coraz częściej inwestują w odzież firmową z nadrukiem.
Każda praca jest inna – jest to zupełnie oczywiste. Jednocześnie jednak każdy przedstawiciel zawodu powinien mieć ubiór dostosowany do wykonywanego zawodu – najczęściej nie stanowi to żadnego problemu dla osób pracujących w biurze.
Lotnisko to dla wielu z nas początek podróży – służbowej, rodzinnej albo tej, o której marzyliśmy od miesięcy.
Kawa tuż po zbiorach ma kolor zielony i taka też przyjeżdża do palarni. Jej kolor, pełnię smaku i aromatu wydobywa palenie. Proces ten przeprowadzają doświadczeni specjaliści – roasterzy.