Przejdź do głównej treści

Jak zaaranżować ogródek restauracji?

| nadesłane do eobornik | Różne

Konkurencja na rynku gastronomicznym jest bardzo duża, a liczba klientów ograniczona. Aby przyciągnąć ich do swojego lokalu, trzeba się czymś wyróżnić. Zwłaszcza latem, kiedy ludzie chętniej spędzają czas w restauracjach, można przykuć uwagę efektownym ogródkiem.

  1. Jak dobrać stół do ogródka restauracyjnego?
  2. Parasole do ogródka

Efektowny ogródek, zapewniający miły cień w upalne, słoneczne dni to prawdziwy magnes na klientów lokali gastronomicznych. Jednak żeby ci wybrali naszą restaurację, trzeba zadbać o elegancki i sprzyjający miłemu spędzaniu czasu wystrój, także przed samym lokalem.

Jak dobrać stół do ogórka restauracyjnego?

Stoły do restauracji kwadratowe, okrągłe czy może podłużne? Które rozwiązanie będzie optymalne dla naszej restauracji? Zaaranżowanie ogórka przy lokalu gastronomicznym nie jest tak łatwe, jak można byłoby się spodziewać. Bardzo dużo zależy od dostępnej przestrzeni oraz jej układu. Jeżeli dysponujemy niewielkim placem, w ogórku postawimy raczej mniejsze, okrągłe stoły do restauracji. W przypadku możliwości zaaranżowania większych przestrzeni, być może lepszym rozwiązaniem będą duże, prostokątne stoły. Sporo zależy również od charakteru samego lokalu. Jeśli restauracja skierowana jest przede wszystkim dla par, które chcą zjeść obiad lub kolację we własnym towarzystwie, intymność zapewnią nieduże, lekkie stoły do restauracji okrągłe. Jeżeli jednak jest to miejsce spotkać grup znajomych, zdecydowanie bardziej komfortowe będą masywne, podłużne stoły na kilka osób.

Parasole do ogórka

Ochrona przed intensywnym słońcem jest niezwykle ważna zwłaszcza w okresie letnim. To właśnie wtedy w miastach rozstawiane są ogródki, a klienci szukają w restauracjach nie tylko smacznego jedzenia i chłodnych napojów, ale też ucieczki przed palącym słońcem. Dlatego wybór optymalnego parasola jest tak ważny dla sukcesu każdego lokalu gastronomicznego. Małe parasolki, które często instalowane są po środku stołu bywają niepraktyczne. Co więcej, ich delikatna konstrukcja często bywa uszkadzana przez silne podmuchy wiatru. W związku z tym zarówno wybierając parasole do restauracji, jak i parasole do ogródka kawiarni, warto zdecydować się na większe modele, które osłaniają większą powierzchnię restauracyjnego ogródka. Parasole restauracyjne z solidnym obciążnikiem, który zapewnia stabilność, to coraz częściej wykorzystywane rozwiązanie, które gwarantuje cień oraz bezpieczeństwo w trakcie wietrznych dni. Nowością na rynku, która cieszy się sporym powodzeniem są parasole ogrodowe z kilkoma rozkładanymi czaszami. Tego typu konstrukcja sprawia, że czasami jeden parasol wystarczy do zacienienia całego ogródka.

Choć rzadko pojawia się na językach smakoszy i nie wywołuje tyle emocji co superfoods czy modne diety, błonnik to bezsprzecznie jeden z najważniejszych składników codziennego odżywiania.
Firmy, które chcą wyróżnić się na tle konkurencji i budować spójny wizerunek, coraz częściej inwestują w odzież firmową z nadrukiem.
Każda praca jest inna – jest to zupełnie oczywiste. Jednocześnie jednak każdy przedstawiciel zawodu powinien mieć ubiór dostosowany do wykonywanego zawodu – najczęściej nie stanowi to żadnego problemu dla osób pracujących w biurze.
Lotnisko to dla wielu z nas początek podróży – służbowej, rodzinnej albo tej, o której marzyliśmy od miesięcy.
Kawa tuż po zbiorach ma kolor zielony i taka też przyjeżdża do palarni. Jej kolor, pełnię smaku i aromatu wydobywa palenie. Proces ten przeprowadzają doświadczeni specjaliści – roasterzy.
Wśród zabytkowych pałaców, zamków i opuszczonych budowli Wielkopolski znajdują się lokalizacje, które budzą niepokój nawet wśród sceptyków. Opowieści o duchach, niewyjaśnionych dźwiękach i tragicznych wydarzeniach przyciągają badaczy zjawisk paranormalnych i miłośników tajemnic.
Codzienne przepisy nabierają nowego wymiaru dzięki umiejętnemu wykorzystaniu sosów kulinarnych. Szybkie, łatwe i efektowne przepisy na sosy stają się kluczem do sukcesu. Poznaj sposoby, które inspirują do eksperymentowania w kuchni.