Henryk Brodniewicz
Henryk Brodniewicz, kandydat na radnego do Rady Miejsskiej w Obornikach z ramienia KWW Tomasza Szramy, okręg wyborczy nr. 3
Informacja o kandydacie:
- 56 lat wykształcenie wyższe,
- nauczyciel, informatyk,
- adres: ul. Piłsudskiego 13,
- działacz społeczny, samorządowy, sportowy,
- radny dwóch kadencji samorządu obornickiego,
- współzałożyciel i wiceprezes Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Obornikach,
- Członek Rady Społecznej Szpitala Powiatowego w Obornikach,
- jeden z pomysłodawców i organizator powszechnej, bezpłatnej nauki pływania uczniów szkół podstawowych miasta i gminy Oborniki,
Urodziłem się i mieszkam w Obornikach, tak jak mój Ojciec, Dziadek i ich przodkowie. Jestem Waszym sąsiadem. Kandydując do Rady Miejskiej w Obornikach, chcę być Państwa przedstawicielem mającym wpływ na politykę władz naszego miasta. Zamierzam być Radnym, który będzie wyrazicielem Waszych potrzeb i oczekiwań.
Moje najważniejsze zamierzenia:
- poprawa bezpieczeństwa mieszkańców miasta,
- zwiększenie nakładów na remont starych zasobów mieszkaniowych i budowę nowych mieszkań komunalnych,
- dokończenie kanalizacji i wodociągowania starej części miasta,
- utworzenie taniej, dotowanej przez budżet państwa jadłodajni dla starszych, samotnych i uboższych mieszkańców Obornik,
- przywrócenie świetności nadbrzeży Warty i Wełny
- budowa bulwaru nadwarciańskiego, szlaków wodnych i przystani rzecznych,
- budowa alternatywnego dla Rynku, parkingu miejskiego w okolicach „małego" mostu nad Wartą, w symbiozie z powstającą mariną,
- Jestem i będę otwarty na Państwa propozycje i sugestie związane z funkcjonowaniem Naszego Miasta.
Wierzę, że dzięki Państwa poparciu, uda mi się uczynić Oborniki nie tylko miastem pięknym i nowoczesnym ale także bezpiecznym i przyjaznym dla wszystkich mieszkańców.
Głosując na mnie, możecie Państwo mieć pewność, że będę Radnym, który mieszka obok, po sąsiedzku i zawsze jest do Państwa dyspozycji! Moją dewizą jest pomoc ludziom i zwykło sąsiedzko życzliwość.
Proszę o poparcie mojej kandydatury!
Henry Brodniewicz
Nasza komisja wyborcza znajduje się w Szkole Podstawowej nr 2 przy ul. Szkolnej 7