Lider w produkcji nadzienia cukierniczego

Nasza firma należy do jednego z najbardziej rozwijających się producentów nadzienia cukierniczego w postaci wsadów owocowych oraz smakowych z przeznaczeniem dla przemysłu mleczarskiego, lodziarskiego, cukierniczego i piekarskiego. Nasze produkty spełniają najwyższe standardy jakościowe i dostosowane są do potrzeb i oczekiwań naszych klientów. Zdajemy sobie sprawę z tego, że wymagania naszych klientów stale rosną, dlatego nasz dział badań i rozwoju wdraża do produkcji nowe produkty. Znajdują one zastosowanie nie tylko na polskim rynku, ale i na wielu rynkach europejskich oraz w Rosji i USA.
Specyfika nadzienia cukierniczego
Nadzienia cukiernicze występuje w postaci wsadów owocowych i smakowych do produktów mleczarskich, nadzienia do pralin, czekolad i cukierków oraz do produktów piekarsko-cukierniczych. Wszystkie wsady i nadzienia wytwarzane są z zachowaniem ścisłych procedur, wyłącznie z wyselekcjonowanych surowców. Nadzienia cukiernicze wzbogacają smak produktów, które chętnie są wybierane przez klientów, np. pączki z różą są atrakcyjne dzięki zastosowaniu w nich tego rodzaju nadzienia. Jogurty, czekolady nadziewane, praliny, rogaliki z marmoladą i inne wyroby cukiernicze zawdzięczają swój smak i powodzenie wśród konsumentów właśnie dzięki zastosowaniu określonego rodzaju nadzienia. Receptura wytwarzania wsadów owocowych i nadzienia powinna być tradycyjna, ale i w pewnej części innowacyjna. Modyfikowanie nadzienia, dokonywanie pewnych zmian w jego składzie i sposobie wytwarzania jest odpowiedzią na rosnące oczekiwania konsumentów.
Różne rodzaje wsadów owocowych
Wsady owocowe i smakowe służą do mieszania z bazą mleczną. Mogą być również stosowane jako warstwa do deserów. Do serków i twarogów wykorzystuje się wsady zagęszczone. Dużym powodzeniem cieszą się również wsady dołączone w osobnej komorze do jogurtów, serków i deserów.
W ofercie naszej firmy jest ponad 200 smaków aplikowanych do wsadów owocowych. Do najpopularniejszych należą truskawka, brzoskwinia, wiśnia oraz malina. Specjalizujemy się również w wytwarzaniu wsadów dwusmakowych, np. malina-żurawina lub aloes-mięta.
Do produkcji wsadów owocowych wykorzystuje się różne dodatki poprawiające ich smak, np. kokosowy, czekoladowy, waniliowy czy kawowy. W trosce o klientów, którzy unikają zbyt dużej ilości cukru w diecie, produkujemy również wsady typu light – bezcukrowe i z obniżoną zawartością cukru.